In cadrul investitiei a fost realizata o sala a traditiilor pescaresti denumita sugestiv „PESCUIT – ARC PESTE TIMP” prin intermediul careia sa se poata populariza si dezvolta implicit turismul pescaresc si sa fie promovate obiectivele locale cu potential turistic, acest obiectiv fiind in concordanta cu obiectivul general si obiectivele specifice cuprinse in cadrul Strategiei de Dezvoltare Locala elaborata de GLP „Lotru – Olt Mijlociu”. 
Proiectul realizat are caracter inovativ, respectiv inovare de servicii, caracterul sau inovativ conturandu-se in legatura cu prestarea de servicii turistice in context local, intr-o modalitate inedita si cu implicatii benefice si la nivelul altor sectoare, cum ar fi sectorul educational, prin realizarea Salii Traditiilor in cadrul pensiunii, intitulate in mod sugestiv si atractiv „PESCUIT – ARC PESTE TIMP”.
Realizarea Salii Traditiilor contribuie la constientizarea populatiei din zona F.L.A.G.-ului Valcea de importanta pe care pescuitul a avut-o din punct de vedere istoric si o are in continuare, la popularizarea si dezvoltarea turismului pescaresc, dar si la promovarea obiectivelor locale cu potential turistic (evenimente, rezervatii naturale, arii protejate etc.), fiind o activitate inovatoare prin faptul ca nu a mai fost oferita de alti actori locali, fie ei privati sau publici. 
Organizarea evenimentului „Saptamana altfel”, prin vizitele ce se pot realiza in cadrul pensiunii si prezentarile ce se pot tine in cadrul Salii traditiilor.
Prin organizarea „Saptamanii altfel” pentru copiii din imprejurimi, se asigura astfel si vizibilitatea rezultatelor proiectului. Activitatea se va desfasura prin cooperarea cu diverse unitati de invatamant, prin programul educational existent la nivelul Ministerului Educatiei „Saptamana altfel”, prin vizitele ce se pot organiza in cadrul pensiunii si prezentarile ce se pot tine in cadrul Salii traditiilor folosind materialele puse la dispozitie de Solicitant.
Organizarea de activitati prin invitarea elevilor din cadrul taberelor Pausa, Cozia, Caciulata pentru vizitarea Salii Traditiilor.Organizarea diferitelor actiuni recreative:
- focuri de tabara;
- organizarea de partide de pescuit sportiv si punerea la dispozitia posesorilor de permis a catorva echipamente (lansete-4 buc, mulinete-2 buc, mincioage-2 buc, juvelnice-2 buc);
- concursuri (in perioadele in care gradul de ocupare al pensiunii este cel mai ridicat, iar turistii cazati sunt pasionati de pescuit, se vor organiza intrecereri privind captura cea mai mare, urmate de realizarea de preparate din peste)
- punerea la dispozitia clientilor a jocurilor distractive (rummy, table, sah);
-Pensiunea Turistica “SILVER”, cu o capacitate de 6 camere duble, realizata prin PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME, cu sprijinul Grupului Local de Pescuit LOTRU-OLT Mijlociu, in cadrul Masurii 2 - Sprijinirea diversificarii, invatarii continue, inovare, creare de locuri de munca in zona FLAG LOTRU-OLT MIJLOCIU.
Obiectivul general al proiectului in cadrul caruia a fost propusa realizarea pensiunii a fost Valorificarea potentialului teritorial prin investitii in domeniul turismului, contribuind astfel la cresterea economica a zonei.
- Sala Traditiilor, intitulata „Pescuit – Arc peste timp” si posibilitatile de a fi vizitata in cadrul excursiilor organizate sau de catre grupurile de turisti ce solicita acest serviciu.
Vizitarea Salii Traditiilor se desfasoara asistat, numarul de persoane ce au acces in interior fiind de maxim 5 persoane in contextul epidemiei SARS COV-2, pentru respectarea normelor de distantare sociala.
Accesul se va face organizat, pe baza de programare telefonica prealabila sau prin intermediul mail-ului.